13. nap (Fehérje)

Mint azt valószínűleg mindenki észrevette, betört az iszonyatos kánikula. Ennek kapcsán egész nap a lakásban tartózkodtunk (mint gondolom mindenki más, akinek nem volt muszáj, dolgoznia ma).

Szóval a napi eseményekről nem igazán érdemes szólni, mint ahogyan az ebédről sem sokat. Az ebéd nem volt más, mint egy tofus saláta (felhasználva a tegnapról maradt füstölt tofut). A reggeli a szokásos gyümölcs. A vacsora pedig ...



Katja színes hala


Hozzávalók: (kb. 250 kcal)
4 szelet filézett hal (az eredeti recept szerint lazac, mi tőkehallal készítettük, de mással is jó)

fokhagyma
bors
chilipaprika
olívaolaj
1db paradicsom
1 fej lilahagyma
olívabogyó
kapribogyó
olajos sós pörkölt magvak (pisztácia, kesudió, napraforgó, mogyoró, stb.)


Elkészítése:
Összekockázzuk a lilahagymát és a paradicsomot. Egy tálba tesszük és hozzá adjuk az olívaolajat, az olívabogyót, a kapribogyót, majd az egészet hagyjuk hűtőben összeérni (mi leturmixoltuk a gyorsabb eredmény érdekében).
A halszeleteket megszórjuk sóval, borssal, fokhagymával és chilivel. Ezután rákenjük ezt a paradicsomos masszát, majd megszórjuk az apróra vágott magvakkal. Az egészet alufóliába tekerjük, majd egy-két órára hűtőben pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton kb. 1 órát sütjük.

Salátával tálaljuk (nem diétázók ehetik sült krumplival, esetleg krumplipürével).

Köszönet a receptért az éppen Skóciában "raboskodó" Katjánknak! Kitartás! :)

Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

2 megjegyzés:

  1. Egészségetekre, remélem ízlett! :)
    Már nem sokáig raboskodok, hamarosan találkozunk!
    Puszillak Titeket :*

    VálaszTörlés
  2. Imádtuk a recepted!!! Elő fog még kerülni néhányszor... :)
    Puszilunk :*

    VálaszTörlés