9. nap (Fehérje)

Mivel kicsit elhanyagoltam a blog írást, ezért most sok pótolnivalóm van.

A szombati nap nehezen kezdődött, ugyanis Marshall fél 3-kor keltett, hogy neki most aztán muszáj lemennie. Így aztán kb. fél órán át lent sétáltam vele. Ráadásul már előtte is sokat mászkált a szobában, ezért nagyon keveset sikerült aludnunk, emiatt sajnos le kellett mondanom az arra a napra tervezett orfűi kirándulásunkat.

Így az egész nap a főzésé (és Judit részéről a takarításé) volt. Reggelire ismét 2 körte volt, de tízóraira már nem bírtunk magunkkal és készítettünk egy spéci rántottát kettőnknek.


KaMa3 rántotta



Hozzávalók (2 személyre): (kb. 200 kcal)
4 tojás
1 fej hagyma (nálunk nagy fej)
néhány szelet Feketeerdő sonka
1 kk pirospaprika
1 ek olívaolaj




Az elkészítése természetesen nem bonyolult. Az olajon megpároljuk hagymát, hozzáadjuk a sonkát, majd végül hozzáadjuk az egy tálban összekevert tojást. A végén meghintjük a pirospaprikával.


Ebéd


Görögös csirkemell sült hagymával és tzatziki salátával

Hozzávalók 2 személyre: (kb. 350 kcal)
0,5 kg csirkemell
gyros vagy görög fűszerkeverék
1 gerezd zúzott fokhagyma
olívaolaj
1 nagy fej hagyma



Elkészítés:
A fokhagymával és a görög fűszerkeveréket elkeverjük egy kevés olajban. A keverékkel bekenjük a csirkemelleket és egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap a melleket egy serpenyőben felhevített olívaolajon megpirítjuk (olyan, mintha kérget pirítanánk rá). A pirított húsokat egy tűzálló tálba helyezzük, alufóliával lefedjük és 150 fokra előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. Ha túl sok levet engedne, leöntjük róla.

A hagymát cikkekre vágjuk, és a serpenyőben pároljuk, pirítjuk (ugyanabban az olajban, amiben a csirkét is).


Tzatziki:

1 Uborka
Egy kis pohár tejföl vagy joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítése:
Az uborkát durvára reszeljük és lecsepegtetjük. A fokhagymát, sót, borsot elkeverjük a tejfölben, majd ebbe belekeverjük az uborkát. (Mi nem kevertük bele az uborkát, hanem rákanalaztuk és utólag forgattuk össze.) A tzatziki alapját a húshoz is felhasználhatjuk mártásnak.

Jó étvágyat mindenkinek!

Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése