18.-19. napok (Keményítő és a szénhidrát napos utazás)

Hát ezekre a napokra nem sok írnivaló akadt, ugyanis a 18. napon egyszerű sült zöldséget készítettünk. Tulajdonképpen fogtunk egy szinte bármelyik áruházban kapható zöldségkeveréket, felhevítettünk olajat a serpenyőben, belezúdítottuk a "cuccot" majd egy kevés fokhagymát, sót és borsot adtunk hozzá.

Nem mi voltunk sokkal lustábbak az átlagnál, hanem csak készültünk a másnapi utazásra a Balatonhoz, amely 8 napos kikapcsolódást ígért számunkra.
19. nap

Az utazás napjára magunkhoz vettünk 6 db rongyos kiflit és vacsorára pedig megettünk egy lángost. Sajnos, utána viszont nem sikerült tartani a diétát, de a sok mozgás miatt így is sikerült megőrizni a súlyunkat.

Aki szeretne házilag lángost készíteni, annak egy jó recept:

Hozzávalók: (24 db-hoz)
1 kg liszt
2dl tej
6dl kefír
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelybe előzőleg beletettük a cukrot. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és vele egy időben a kefírt, a tojásokat és a sót is.
Jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy északára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni folpackkal vagy, ha kelesztőtálba tettük, a tetejével.
Elkészítjük a fokhagymás olajat. 2dl étolajba vagy olíva olajba belereszelünk 4-5 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni, hogy az olajat jól átjárja a hagyma aromája. Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 24 x 5-6 perc
Kelesztési idő: 120 percHolnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése