20.-21. nap (gyümölcs és fehérje)

A gyümölcs napról ismét felesleges beszélni, ugyanis gyümölcsöket ettem. Mondjuk őszintén szólva nem túl sokat, ami szerintem a nyaralásnak, és az ott elfogyasztott ételmennyiségnek is köszönhető volt. Egyszerűen nem voltam valami éhes, pláne nem gyümölcsre.

A fehérje napot ezúttal nem vártam annyira, mint korábban, hiszen a nyaralás alatt egyáltalán nem fogtuk vissza a húsfogyasztást, de azért ismét valami nagyon finomat készítettünk. Ma ismét csak egy menü volt, ez pedig a


"Juditburgi" csirkemell(azért adtam ezt a nevet, mert hasonló a brandenburgi sertésbordához)



Hozzávalók: (kb. 700 kcal)
0,5 kg csirke vagy pulykamell
20 dkg reszelt sajt (a legjobb a sütni való sajtkeverék cheddarral)
3 dl tejszín
kb. 5dkg (12-16 szelet) kolbász
fokhagyma, vagy fokhagyma por
só, bors
olívaolaj


Elkészítése:
A húst megmossuk, befűszerezzük, majd középen hosszába bevágjuk. A vájatokban helyezzük el a felkarikázott kolbászt. Az így töltött mellet olívaolajjal kikent mély tűzálló tálba helyezzük, majd fólia alatt, 180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig elősütjük.
Miután kivettük, megszórjuk a reszelt sajttal és ráöntjük a tejszínt. A lényeg, hogy annyi tejszínt használjunk, amennyi pont ellepi a húsokat (ebbe még ízlés szerint tehetünk fokhagymát, sima hagymát, sót, borsot, stb.). Ezután visszatesszük az edényt a sütőbe és további 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Nem nagy meglepetésre fincsi salátával tálaljuk. A tejszín-sajt-kolbász-hús kombináció miatt ez egy igen laktató étel, így a kb. 80-90 dekás tál simán elég két személynek két étkezésre is. Külön felhívom a figyelmet a sajt és a tejszín összeolvadásából (plusz ugye rajta a remek kolbász lével) létrejövő isteni masszára (nyamm..., nyamm...).


Az étel lényege ugyanaz, mint a Chokito-é volt: Ronda, de finom!!!


Jó étvágyat mindenkinek!

Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése