26. nap Fehérje

Megint kicsit elmaradtam a blogolással, de mentségemre szolgáljon, hogy határidős fordításokkal bajlódom...
De csapjunk is a közepébe, szóval 26. nap fehérje: reggelire a szokásos gyümölcs, tízóraira becsúszott egy paraszttál... majd ebédre isteni finom, forró töltött dagadó mozzarellás paradicsom salátával, vacsorára pedig ugyanez csak már hidegen tálalva.


Töltött dagadó:

Hozzávalók: (kb. 600 kcal/adag)
0, 75 kg dagadó
0,5 kg máj
250 g gomba
2 db zsemle
2 db tojás
1 db hagyma
2 szelet vastagabb szalonna (pl.kolozsvári)
petrezselyem

bors

A dagadót óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk. (A kezdők kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel a húst! ) A májat apróra vágjuk, a hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy nagy tálba helyezzük őket, alaposan összegyúrjuk, hozzáadjuk a 2 tojást és beletépkedjük a zsemléket, sózzuk, borsozzuk és még egyszer átgyúrjuk. Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk vagy összetűzzük és egy-két kanálnyi zsírra fektetjük egy tepsiben. (Ha maradt még töltelék nyugodtan helyezzük a hús mellé.) Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra , saját levével többször meglocsolva kb. 60 percig sütjük (akár meg is lehet forgatni sütés közben).



Mozzarellás paradicsom saláta



2 fej lilahagyma,
4-6db nagy paradicsom,
1/2 tk só,
2 tk cukor,
2 tk balzsamecet,
1 tk olívaolaj,
mozzarella sajt

Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra vágjuk és rászórjuk a sót és a cukrot. A paradicsomot karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, ráöntjük a balzsamecetet, az olajat. A tetejére rákarikázzuk a mozzarellát, a tetejét, ha szeretjük megszórhatjuk oreganóval vagy bazsalikommal.
Ennyit mára, holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése