35.nap (keményítő)

A mai napon a futás ugyan elmaradt, de helyette irány volt Kökény, ahol kerti munka várt rám. Kemény 4 óra a tikkasztó hőségben (de legalább olvadhatott a zsír). Főként tereprendezés volt a feladat, ami rengeteg akác fácska kivágását jelentette. Kemény, volt, de megérte. Ezután levezetésnek egy kis spejz pakolás :). Délután 3-ra értem haza és élveztem a semmittevést.

Az ebédet otthon fogyasztottam el, ami Palócgulyás volt, természetesen hús és tejföl nélkül (persze bele volt főzve a hús , de azt én nem ettem, csak a krumplit és a zöldbabot).

Vacsorára Judit ismét órásit alkotott a rendelkezésére álló alapanyagokból. Egy egytálételt készített, aminek neve legyen SZÓJÁS VEGYES ZÖLDSÉGCSODA.



Palócgulyás
  • 1 kg lapocka
  • 50 dkg zöldbab
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • 2 kanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • zsír
  • 1 kg krumpli
  • citromlé

Elkészítés:

A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockára vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk, és addig pároljuk, míg a hús kiengedi a levét, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Belerakjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, az apróra vágott fokhagymát, a zöldbabot (ha fagyasztott, akkor csak a végén adjuk hozzá). Ha már puha a hús, a felkockázott krumplit is beletesszük.

Amennyiben nem diétázunk : amíg fő, világos rántást készítünk, ha puha a krumpli, a rántást beletesszük, jól kifőzzük. A végén a tejfölben 2 kanál forró levest elkeverünk, és így öntjük a kész levesbe.

Tulajdonképpen sima zöldbabos gulyásról van szó.



Szójás vegyes zöldségcsoda

Vegyes zöldségek
  • karfiol
  • brokkoli
  • sárgarépa
  • gomba
  • vöröshagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • szójaszósz



A zöldségeket az olajon megpároljuk, ízlés szerint s
ózzuk, borsozzuk, majd a végén meglocsoljuk szójaszósszal (már a tányéron). A párolás történhet serpenyőben, vagy ahogy mi is készítettük egy tűzálló edényben alufólia alatt (én személy szerint jobban szeretem így, mert ropogósabb marad a zöldség).

Nem diétázók (vagy nem ezt a diétát választók) reszelhetnek rá sajtot, vagy ehetik füstölt tofuval.


Az étel rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de eszméletlenül finom.

Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése