39.nap (keményítő) - 2010. aug.17.

Sajnos, a tegnapi lábfájás még ma reggel is gyötört, így a futásból mindössze egy másfél órás séta lett a Malomvölgyi tó körül. Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy lassan múlik a fájdalom (ami arra enged következtetni, hogy mindössze túlerőltettem), így holnap reggel újra mehetek/tünk futni, ami jó hír.

Ma egy picit belevetettem magam a kalóriák világába. Ezután ugyanis azt is szeretném majd odaírni az egyes ételekhez, hogy nagyjából mennyi kalóriát tartalmaznak. Arra is gondoltam, hogy ezt visszamenőleg is megcsinálom, de ezen még gondolkodom.

Szóval ma pihentettem a lábam és megcsináltam a még hátralevő fordítást. Ezen kívül tulajdonképpen semmi említésre méltó nem történt. A mai nap folyamán is két ételt készítettünk el, az egyik egy igazi magyaros étel, a paprikás krumpli, a másik pedig egy valódi olasz, a Minestrone leves.


PAPRIKÁS KRUMPLI

Hozzávalók (2 fő részére): (kb 500 kcal)
0,5 - 0,75 kg (új)krumpli
kb. 15dkg kolbász (már csak az az íze miatt)
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb paradicsom
2 tvpaprika
1 erős paprika
1 ek pirospaprika

bors
zsiradék (normál esetben zsír, a mi esetünkben olívaolaj)
egy kis pirosarany vagy gulyáskrém(csemege vagy csípős ízlés szerint)


Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk megmossuk és megfelelő nagyságú darabokra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a paprikát. Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, fűszerezzük (só, bors, csípős vagy csemege gulyáskrém vagy pirosarany) és 30-40 perc alatt puhára főzzük, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, hagyjuk még egyet-kettő rottyanni.

És a kolbászt már a tegnapi főzés alatt kiszedegettük, így meg sem szegtük a keményítő napunkat... :D


MINESTRONE LEVES

Hozzávalók: (kb. 300 kcal)
olívaolaj
1 közepes fej felszeletelt vöröshagyma
1 gerezd préselt fokhagyma
2 hámozott, felaprított burgonya
2 vékonyra karikázott sárgarépa
1 kisebb felszeletelt cukkini
1 liter marhahúsleves alap, vagy víz+marhahúsleves kocka
1 nagyobb konzerv paradicsom
1 ek felaprított petrezselyem
1 konzerv fehér bab
só, bors

Elkészítés:
Az olajat forrósítsuk fel, majd addig süssük a vörös- és fokhagymát, amíg a vöröshagyma megpuhul (pár perc). Adjuk hozzá a burgonyát süssük további 5 percig. Ismételjük ezt meg a sárgarépával és a cukkinivel.
Öntsük hozzá a marhahúsleves-alapot, majd tegyük bele a paradicsomot. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 1 óráig. Ha túl sűrű lesz öntsünk hozzá még egy kis leves-alapot.
Ezután adjuk hozzá a petrezselymet és a fehér babot és főzzük további 10 percet.

Egy kellemes, mégis laktató leves.
(Az eredeti recept tartalmaz 12 deka zellert és egy darabka parmezánt is. A parmezán a fehérje miatt maradt ki, a zeller pedig, mert nem szeretjük. )

Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése