42. nap (fehérje) - 2010. augusztus 20.

A mai nap is futással indult. Ezúttal csak hárman mentünk Judittal és Marshallal. Mivel a bal térdem még mindig eléggé fájt, ezért a mai 5km-ből csak kb. másfelet tettünk meg futva (bár lehet, hogy azt sem kellett volna).

A nap maradék része szinte kizárólag fordítással telt. Talán életem egyik legnehezebb szövegén vagyok túl. Ennyit még sosem dolgoztam egy fordításon. Borzalmas volt, de a lényeg, hogy kész van.

Judit azért nem tétlenkedett ma sem. Amellett, hogy nagytakarított, két isteni ételt is készített. Ebédre mézes-chilis csirkemellet ettünk (ismét fehér hús nap volt). Ezt a kombinációt leggyakrabban oldalassal szoktuk elkészíteni, de mivel a ház úrnője a fehér húst kívánta, ezért maradtunk a csirkénél. Amúgy ízre eddig ez a kombináció hasonlított legjobban a különböző kínaikban kapható húshoz azzal a különbséggel, hogy ez nincs bundában. Vacsorára egy újabb egyszerű, de nagyszerű étel készült el, mégpedig grillezett fokhagymás csirkemell sült zöldségekkel.



MÉZES-CHILIS CSIRKEMELL


Hozzávalók (2 személyre): (kb. 500 kcal)
0,5 kg csirkemell
3ek méz
1ek őrölt chili vagy 1db friss chili
2 ek szójaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma

bors
olívaolaj
esetleg szezámmag






A felsorolt alapanyagokból (a csirkemellen és az olajon kívül) összekeverjük, így egy pácot kapunk. A felkockázott, vagy csíkokra vágott húst megforgatjuk a pácban, majd minimum 2 órára hűtőbe helyezzük. Miután kivettük forró olajban kisütjük. Akkor a legjobb, ha elpárolog a leve és megpirul a hús (ha majdnem odaég). Gyönyörű színt kap így és nagyon finom is lesz. Aki szereti megszórhatja (pirított)szezámmaggal is.




GRILLEZETT FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL GRILLEZETT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS FOKHAGYMÁS-TEJFÖLLEL

Hozzávalók (2 személyre): (kb. 300 kcal)
0,5 kg csirkemell
10 dkg kolozsvári szalonna
fokhagymás fűszersó
cukkini
répa
paradicsom
oregano

bors
olívaolaj


1. A csirkemelleket hosszába félbevágjuk (hogy jobban átjárják a fűszerek és könnyebben megsüljenek) és megszórjuk a fokhagymás sóval. Ezután pár órára hűtőbe tesszük. Megpucoljuk a répát és a cukkinit. A répát hosszában négybe vágjuk, míg a cukkinit felkarikázzuk. A szalonnát közepes kockákra vágjuk. A paradicsomot szintét kockázzuk (mi koktél paradicsomot használtunk amit csak félbe vágtuk).

2. Az ételt egy mélyebb tepsiben készítjük el úgy, hogy a közepére egy grillrácsot helyezünk. A tepsibe kis olajat csepegtetünk, a répát ás a cukkinit (tegyünk alá hagymát is, amit mi elfelejtettünk - pontosabban Judit-saját szavaival élve- lusta volt megpucolni és nem szólt nekem, hogy pucoljak :) )a rács alá tesszük, míg a húst a rácsra. 180 fokra előmelegített sütőbe fólia alatt 25 percig elősütjük.

3. Miután letelt kivesszük, a kockára vágott szalonnát rászórjuk a húsra és a rácsra tesszük a paradicsomot is. A paradicsomra oregano és bors is kerül. Ekkor bekapcsoljuk a sütő grill fokozatát és 220 fokon 10-15 percig grillezzük (amíg a hús egy kicsit meg nem pirul). Fokhagymás-borsos tejföllel kínáljuk.



Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése