46. nap fehérje

2010. augusztus 24. és 2010. augusztus 28. (kedd és szombat)

A dolgok úgy alakultak, hogy egy hétre Dunafalvára helyeztük át a főhadiszállásunkat, így rögtön első nap szabad tűzön készült vacsink volt. Itt ki is térek most arra, hogy annak ellenére, hogy csak vacsi készült, miért is osztok meg 2 receptet. Az igazság az, hogy az ezt követő keményítő, szénhidrát és gyümölcs napot nemes egyszerűséggel kihagytuk...de igyekeztünk kisebb adagokat és kalóriájuk ételeket enni, szombattól viszont folytattuk a fehérje nappal. Az eredménye meg is lett, mert vasárnap estére a mérlegnyelve nem mozdult el a korábbi 87,5 kg-ról, pedig egy kis növekedést bekalkuláltam. Egyébként kifejezetten meleg, jó időnk volt. Judit szinte csokibarnán jött vissza és már én sem vakítok a fehérségemmel. De következzenek inkább a receptek:

Mustáros tarja

Hozzávalók: (kb. 600 kcal)
0,5kg tarja
6-7 gerezd zúzott fokhagyma
mustár

bors
olaj

köret: sok vöröshagyma, paradicsom, paprika

Az olajból, mustárból, fokhagymából, sóból és borsból pácot készítünk és ebbe tesszük a szeletekre vágott tarját, majd min. 2 órára hűtőbe tesszük ( akár egy napot is pihizhet így).
Egy szép nagy grill lapon megsütjük a húsokat, közben mellétesszük a hagymát, paradicsomot, paprikát...

Cigánypecsenye

Hozzávalók: (kb. 700 kcal)
0,5kg tarja
annyi szelet füstölt szalonna, ahány hússzeletünk van
6-7 gerezd fokhagyma
0,5kg vöröshagyma
liszt
pirospaprika
olaj

bors

A szalonnákat egy serpenyőbe tesszük és kisütjük a zsírját, aztán kitesszük egy tányérra. A zsírban félig megsütjük a karikákra vágott hagymákat, amikor kész beleöntjük egy tepsibe és egyenletesen elrendezzük.
A húsokat kicsit kiklopfoljuk. A fokhagymákat összepréseljük és elkeverjük egy kis olajban, sózzuk-borsozzuk, és a hússzeletekre kenjük, majd azokat lisztbe forgatjuk és a serpenyőben kicsit megkérgesítjük. (A liszt megvédi a sütőben a kiszáradástól)
Ha kész, akkor a husikat a hagymákra tesszük, ha maradt még a fokhagymából, akkor azt rákenhetjük a tetejükre, rápakoljuk a szalonnákat és megszórjuk a paprikával. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.


Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése