57.nap szénhidrát

2010. szeptember 8. (szerda)

A mai nap korai keléssel kezdődött, amire azért volt szükséges, mert 8-kor jelenésem volt egy reumatológusnál. Reménykedtem valami kedvező diagnózisban, de sajnos kezdődő arthritist állapítottak meg, ami tulajdonképpen porckopást jelent és a későbbiek folyamán kellemetlenebbé is válhat majd. Szerencsémre azonban még időben, a komolyabb fájdalmak kialakulása előtt sikerült elkapni, így a tünetek még kezelhetőek. Megerősítették a Dona szedését, valamint az elkövetkezendő 5 hétben, heti 3 alkalommal (reggel fél 8-tól) fél órás száraz és fél órás vízi tornából álló fizikoterápián veszek majd részt. Így a futás újrakezdése még legalább ezzel az idővel kitolódik. Jó hír azonban, hogy ez azért mégiscsak 1 órányi viszonylag intenzív mozgás, amely mellett állítólag a nem diétázó páciensek is 2-3 kilót szoktak fogyni az eredeti súlyukból normális táplálkozás mellett. Ezen felül elgondolkodtam azon (és majd konzultálok a fizikoterapeutával), hogy azokon a napokon, amikor nem megyek kezelésre, eljárok esetleg úszni.

Judittal már megbeszéltük, hogy igyekszünk továbbra is a lehető legtöbbször eljárni futni (mármint ők futnak én Marshallal pedig sétálok). Bár nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy számomra a futás (és a korábban betervezett tenisz és foci) öröme ismét távolabb került, de örülök, hogy fogok tudni azért még mozogni és remélem, hogy a kezelés és hosszas előkészülés után jövő tavasszal már teljes értékű edzéseket tudok végezni és stabilan 80 kiló körül (vagy az alatt, bár Juditnak az szerinte nem tetszene - annak ellenére, hogy kb. 80 voltam megismerkedésünkkor is) tudom tartani a testsúlyom.

Ami a mai étkezéseket illeti, az ebédünk a Tescoból hozott baconos-sajtos baguett volt, míg vacsira sertéshús ízesítésű tésztás leves, vagy ahogy a japánok hívják Ramen lesz. Igen, ez egy lustálkodós nap volt...vagyis mielőtt még leszednék a fejem, Juditnak rohangálós napja volt és nem volt ideje főzni.

Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése