59.nap fehérje

2010. szeptember 10. (péntek)

Mint azt írtam, végre újra fehérje nap van, ami azért is jó, mert megbeszéltük Judittal, hogy egyfajta előrehozott szülinapi ebédet tartunk és elkészítette az egyik kedvenc ételemet ezúttal sertés szűzpecsenyéből. A nap első felében, amíg Judit reggel az esőben pácolódott Marshall-al, én elmentem boltba. Elég későn, 11 óra után értem haza mindenféle földi jóval megpakolva (amely termékek a vasárnapi hivatalos születésnapi ünnepségem kellékei lesznek).
Egy kis "tizenegyórai" után, Judit elkészítette ezt a remekművet, majd a nap további részében átadtuk magunkat a pihenésnek (legalábbis én, mert Judit ma is elment edzeni és még haza is látogatott, így este fél 10-kor vacsoráztunk). Az ebéd és a vacsora pedig nem volt más, mint...


Vörösboros márványsajtos szűzérmék

Hozzávalók (4 személyre vagy két személynek két étkezésre):
80 dkg szűzérme
10 dkg vaj
2 ek. cukor
1 dl bor
1 ág rozmaring
só, bors
20 dkg márványsajt vagy bármilyen kéksajt
A vastag szeletekre vágott szűzérmékre a serpenyőben felhevített vajon kérget sütünk, hogy bent tartsuk az ízeket a sütés során. Ezután a szeleteket egy mélyebb tepsibe helyezzük, meglocsoljuk a borral és beletépkedjük a rozmaring leveleket. A serpenyőben maradt vaj és húslé keverékéhez hozzáadjuk a 2 ek. cukrot és forralunk rajta egyet. Az így keletkezett levet is a húsra öntjük. Ezután sózzuk borsozzuk, majd fólia alatt kb. 60-80 percig pároljuk. Amikor kész kivesszük a tepsit, eltávolítjuk a fóliát és a sajtot rászeljük a húsra, majd a maradék sajtot belemorzsoljuk a pecsenyelébe. Így, fólia nélkül tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem olvad (ez kb. 5-10 perc sajttól függően). Salátaágyon tálaljuk, mégpedig úgy, hogy a salátát és a húst is meglocsolgatjuk a saját levével. A kesernyés márványsajt az édes cukorral és a savanykás borral mennyei ízkombinációt ad.
Amennyiben szeretjük az olívabogyót, úgy mindenképpen ajánlom a salátába, mert újabb különleges ízélményt ad a számunkra. Ha van lehetőségünk szerezzünk be kalamata olívabogyót, mert ez a legintenzívebb ízű, legfinomabb az összes fajta közül (a képen az a kis lilás izé az a bal oldali husi alatt).MÉRLEGELÉS

A héten végig abban a tudatban éltem, hogy legjobb esetben is csak egy kis súly stagnálást tudok kihozni ebből a három napból, mert a fehérje nap utáni részmérlegelésem (ezt minden alkalommal megteszem) komoly súlygyarapodást mutatott. Ehhez képest a végeredmény igencsak meglepett. Hétszer mértem le magam és 2-3-2 alkalommal más és más eredményt hozott ki a mérleg. Így a hét mérés átlagát veszem, ami újabb fél kiló fogyás az elmúlt 4 napban, így a mostani hivatalos súlyom (amúgy kétszer 84-et is mutatott a mérleg):


Holnap folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése