74. nap szénhidrát

2010. szeptember 25. (szombat)

A mai nap ismét a pihenésé a főszerep, legalábbis az én számomra, ugyanis Judit a délelőttöt főzéssel, a délutánt spinning-gel és spinracing-gel töltötte (iszonyú, hogy mennyit dolgozott ma, úgyhogy le a kalappal). Amit teljesített, az pedig nem más, mint egy helyi spinning klub fél-maratonja, ami 5 órás, szinte, folyamatos tekerést jelent, ami valljuk be, hogy nagyon komoly megterhelés. Ja, és mellesleg készül az A38-as spinning day-re, ami 7 vagy 8 órás tekerést jelent...
Gratulációm mellett egy kis édességgel is kedveskedtem neki.
Mint mondtam ezen felül még arra is volt ideje, hogy nekem ebédet és vacsorát is készítsen. kicsit csalós, hiszen keményítő került tésztára, de olykor belefér... Ebédre brokkolis-paradicsomos tésztát, míg vacsorára spenótos lasange-t ettünk. De akkor lássuk a recepteket a mai napra.



Brokkolis-paradicsomos tészta

Hozzávalók (2 személyre):
spagetti tészta
1 közepes fej brokkoli
1 vöröshagyma
10dky gomba
5-6 szem koktél paradicsom
150ml sűrített paradicsom
olívaolaj
só, bors
3 gerezd fokhagyma
oreganó



A brokkolit megmossuk, rózsákra szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, de figyeljünk arra, hogy még roppanós maradjon! A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a és olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és az oreganót. Összeforraljuk. A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a mártással, "rádobáljuk" a brokkolit és a szeletekre vágott koktél paradicsomokat.



Spenótos lasagne

Hozzávalók (2 személyre):
lasagnetésztalap
200g spenót
2 gerezd fokhagyma
100 ml sűrített paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
100g gomba
só bors
olaj
oreganó, kakukkfű

A tésztalapokat az utasítás alapján előkészítjük (pl.: felfőzés, vízbe áztatás). A spenótot az olajon megpároljuk, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Egy másik serpenyőben a kockákra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük a kakukkfűvel és oreganóval. Összeforraljuk. Olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük a lasagnelapot, rátesszük a spenótot, aztán egy tésztaréteg, majd a paradicsomos mártás, megint tészta és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Célszerű a legfelső rétegre paradicsomos mártást hagyni, hogy ne száradjon ki a tészta-hiszen most mellőzzük a sajtot a tetejéről! ( Persze a képeken látszik, hogy mi nem hagytuk ki...)
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.



Holnap tovább folytatódik a 90 napos diéta és a blog.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése