77.nap keményítő

2010. szeptember 28. (kedd)

A mai nap leírása felesleges, mert valahol a dögunalom és a kóma között keresendőek azok a jelzők, amelyeket az olvasó érezne olvasásuk közben. Röviden: séta-állatorvos-munka-séta-pihi. Ez volt a mai nap. Recepttel viszont szolgálhatok, mert a vacsi ugyan csak egyszerű sült krumpli volt, de ebédre egy különlegességet ettünk, aminek a neve hagymás balzsamecetes krumpli. Az eredeti recept megtalálható mindmegette.hu-n Hagymás krumplilepény néven. Ezt alakította át Judit. De akkor lássuk a mi változatunkat.



Karamellizált- balzsamecetes hagymás krumpli

Hozzávalók (2 személyre):
kb. 40-50 dkg krumpli
1 fej lila hagyma
2 fej vöröshagyma
4 ek. balzsamecet

bors
1 ek. barna cukor
olíva olaj

Karamellizált-balzsamecetes hagyma: a hagymákat apró kockákra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, 5-6 percig karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és hagyjuk besűrűsödni.

A krumplit héjában megfőzzük, majd azt eltávolítva kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. A megfőtt, felszeletelt krumplikat egy kiolajozott tűzálló tálba helyezzük. Az első réteg krumplira rákanalazzuk a hagymás massza felét. Erre ráhelyezünk egy újabb réteg krumplit, majd befedjük a massza maradékával. Az egészet a 150 fokra melegített sütőbe rakjuk és 20 percig sütjük.

Normál esetben ezt köretként valamilyen zsírosabb sült húshoz tálalnám, de véleményem szerint talán sült kacsával (különösen kacsacombbal) lehet a legfinomabb. Viszont higgyétek el, hogy így önmagában, egytálételként is nagyon ízletes.



Holnap folytatjuk a 90 napos diétát és a blogot.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése