80. nap fehérje

2010. október 01. (péntek)

A reggeli nagyon nehéz kelés után, indultam is a fizikoterápiára, aztán jó korai ebédként (kb. 11 óra... ) mexikói csirkét ettünk tejfölös jégsalival, majd irány Szekszárd. Fáradtan érkeztem haza, de legnagyobb megelégedésemre a sütőben már félig kész állapotban illatozott a vacsora
a vörösborban pácolt kakukkfüves tarja, bár a megkóstolására még várnom kellett egy ideig, míg Judit este hazaért. De jöjjenek is a receptek:

Mexikói csirke (Fajitas tortilla nélkül)

500g csirkemell/pulykamell
3 fej vöröshagyma
2 paprika
2 paradicsom

páchoz:
3 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
2 kis ág kakukkfű
1tk. mustár
só, bors
chili
koriander
olívaolaj
( halkan megjegyzem, hogy a nagyobb bevásárló központokban lehet kapni fajitas fűszerkeveréket, amit olajjal keverve majdnem ilyen finom pácot ad)

A páchoz összepasszírozzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a többi összetevőt és jól összekeverjük. A húst felkockázzuk, majd beleforgatjuk a pácba és minimum 2 órára, de legjobb egész éjszakára hűtőbe tenni. Forró serpenyőben megpirítjuk a húskockákat, hozzáadjuk a feldarabolt hagymákat, a paprikákat, a paradicsomokat és fedő alatt puhára pároljuk. Fokhagymás tejfölös jégsaláta-ágyon tálaljuk.
Ha van esetleg avokádónk otthon, akkor guacamole-t is készíthetünk mellé és nem diétázóknak tortilla lappal tálaljuk.

Vörösboros tarja(2 személyre)

4 szelet tarja
0,5 dl száraz vörösbor
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 ág kakukkfű
olaj

4 lila hagyma



Összepasszírozzuk a fokhagymát, felöntjük a borral, sózzuk, beletépkedjük a kakukkfüvet és belekeverjük az olajat. Jól beleforgatjuk a tarjákat, alufóliával lefedve, minimum 4 órára hűtőbe rakjuk.
Tűzálló edénybe, zsírra vagy olajra fektetjük a húsokat és rákarikázzuk a lila hagymákat, kb. egy órán keresztül 160 fokon sütjük.


MÉRLEGELÉS

Ismét örömteli esemény: Újabb fél kiló mínusz, így az új súly:


Holnap nem túl valószínű, hogy recepttel folytatódik a 90 napos diéta és a blog...

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése