97. nap - egy szénhidrát/fehérje napi recept

2010. október 19. (kedd)

És akkor a mai nap bejegyzés áradatát lezárandó megosztok egy újabb, könnyű, de nagyon finom receptet, amit akár szénhidrát napon (a kevésbé szigorúan diétázók), akár fehérje napon is fogyaszthatunk (akkor az egyik összetevőt el kell távolítani).


Görög fűszeres tofu salátával és (egyiptomi) pitával =Tofu gyros

Hozzávalók (2 személyre):
Egy adag tofu (Tescoban beszerezhető 30 dkg-os kiszerelésben, natúr és füstölt változatban)
görög vagy gyros fűszerkeverék
olíva olaj
pita kenyér (mi egyiptomival ettük, de természetesen másikkal is fogyasztható)
zöldségek (mi most csak sózott/cukrozott lila hagymával és salátával ettük, fehérje napon ehetjük rendes görög salátával)

Öntet (fehérje napon fokhagymás-tejfölös, vagy kapros-tejfölös, vagy más, szénhidrát napon pedig valamilyen paradicsomos öntettel, vagy ketchup-pal ehetjük)Ennek az ételnek a története nagyon egyszerű. Mivel tegnap nem voltunk boltba, ezért az otthon található alapanyagokból akartunk valami finomat készíteni. Ezért Judit kitalálta ezt, és mivel én nem ellenkeztem, ezért el is készítette. Az elkészítése rendkívül egyszerű. A tofut az olajos fűszeren megsütjük, majd a pitákat ugyanazon az olajon megpirítjuk. A zöldségekből salátát készítünk. Ehetjük a pitába töltve is, de a pitát ehetjük mellé is.

A ketchup elég bizarrul hangozhat, de azoknak, akik még nem voltak Görögországban felhívjuk a figyelmét, hogy ott a gyrost ketchuppal és mustárral adják. Bizony ám. Amúgy a ketchup tényleg jól harmonizál a görög fűszerekkel.

Maradjatok velünk, mert folytatódik a 90 napos diéta utóélete és a blog. (Most már tudjátok, hogy miért került ide ez a mondat).

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése