Borsos tokány Budapest módra

(Egy pici zöldborsót megengedhetünk magunknak bűnözésképpen, de az elszánt diétázók ki is hagyhatják)

Az étel ötlete az Aldiban jött, ahol egy kis név-problémába ütköztünk és több évnyi sötétség után Judit világossá tette számomra, hogy ez BORSOS tokány, nem pedig BORSÓS...és hogy mi volt a fő-érve? Az, hogy Budapest módra azt jelenti, hogy zöldborsós-májas ragu, tehát miért is lenne Borsós tokány zöldborsós-májas raguval... kénytelen voltam igazat adni neki. Na, azért itthon gugliztam kicsit és van borsós tokány is, igaz nem Budapest módra... netezés közben az is kiderült, hogy ahány ház, annyiféleképpen készítik, következzen a mi, nagyon finom, verziónk:

Borsos tokány Budapest módra

500g hús-tulajdonképpen bármi lehet
200g csirkemáj
100g zöldborsó
200g gomba
1fej hagyma
2dl tejszín/tejföl
olaj

bors
pirospaprika
majoránna
(2-3 felkarikázott csemegeuborka)

A húst felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát és a májat apróbbra daraboljuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a májat és a gombát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. 20 percig közepes lángon főzzük, beletesszük a tejszínt/tejfölt és a pirospaprikát. Egy másik edényben egy kevés olajon puhává pároljuk a borsót, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz ( a felkarikázott csemegeuborkával) és 1-2 percig együtt főzzük.
Nagyon finom céklával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése