Egy kis bűnözés!

Ez a recept ugyan nem teljesen szénhidrát napi, mivel egy tejszínes sütemény, de őszintén szólva mi a diéta alatt is követtünk el hasonló kisebb bűnöket (tejes fagyi, egyebek). A recept pedig egy házi készítésű Kinder Pingui szeletnek nevezett valami, ami valójában inkább egy csokival bevont Kinder tejszelet.

Egy pici macera van csak benne, nevezetesen, hogy minden rétegezéskor célszerű betenni a hűtőbe dermedni.


Kinder Pingui szelet


Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. víz
6 ek liszt
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó por

Krémhez:
5dl habtejszín
1 zacskó zselatin fix
2-3 ek. méz
1 tk. vaníliaaroma
(fél citrom reszelt héja-elhagyható)

2 tábla étcsoki
10dkg margarin

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral verjük fehéredésig, apránként adjuk hozzá a vizet, a lisztet és a sütőport, legvégül a kakaóport. Óvatosan keverjük hozzá a fehérjét is. Olajozzunk ki és helyezzünk bele sütőpapírt egy 38x22-es tepsibe és öntsük bele a massza FELÉT(!) és 200fokon süssük meg az egyik majd, a másik lapot.

A habtejszínt verjük fel és adjuk hozzá a zselatin fixet a csomagoláson olvasható tájékoztató szerint. Csorgassuk bele a mézet, adjuk hozzá a vaníliaaromát (és a citrom reszelt héját). Majd tegyük hűtőbe.

Az étcsokit olvasszuk fel a margarinnal, alaposan keverjük el benne a zsiradékot és tegyük félre hűlni.

Az egyik hideg piskótára kanalazzuk a tejszínes krém felét és negyedórára tegyük hűtőbe. A kissé lehűlt csokit is terítsük a tejszínes rétegre és mehet is vissza hűtőbe, a csoki dermedésig. Aztán mehet rá az újabb tejszínes krém, amit beborítunk a piskótával.

Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése