Gulyásleves szétválasztva 2 napra

A gulyásleves receptje nem is tudom, hogy nem jutott eszünkbe a 90 nap alatt, hiszen, akárcsak a paprikás krumplit, ezt is felhasználhatjuk 2 nap alatt... A húst a lével fehérje napon, a krumplit a lével következő napon fogyaszthatjuk. (A galuskát/nokedlit/tésztát most felejtsük ki belőle)

A mi gulyás receptünk

500g marhahús
1ek. zsír
2tk. pirospaprika
1 fej vöröshagyma
30 dkg krumpli
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1kk. Erős Pista


A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát, a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
A zsírt felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot,az Erős Pistát, egy kevés sót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében csaknem puhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd a húshoz adjuk, felengedjük vízzel, megsózzuk végül addig főzzük a levest, míg a krumpli meg nem puhul.

(A kép ezúttal kölcsönzött, elmaradt a fényképezés...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése