Hercegnő burgonya karamellizált-balzsamecetes hagymával

Kedvesem ma valami szemet gyönyörködtető étel lepett meg. Öröm volt ránézni, hát még megenni a finom kis sült krumplipüré halmocskákat, ahogyan magukba szívták a karamellizált-balzsamecetes hagyma levét... (utólag már tudom, hogy a pénteki Katjával történő csevej miatt volt újra terítéken hagymás szósz, KÖSZI KATJA!!!!!)
Szóval lássuk a receptet:

Hercegnő burgonya


250g burgonya

5dkg vaj/margarin
1 tojás


Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat/margarint és krumplinyomóval összetörjük. (Ha kell sózzuk). Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást. Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk. 220 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
(Judit további ötletei az ízesítésükhöz:
-szerecsendiós
-hagymás
-szalonnás
-sajtos
-zöldfűszeres
-túrós
-és ezek kombinációi)



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen...! ;)
    Az ízesítések közül kettő összevonva szerintem pompás ízhatással jár: a szalonnás-hagymás(lila hagymás)krumpli mennyei csemege!
    Persze lehet akár a sajtos-zöldfűszeres változattal is kísérletezni, az is biztosan fincsi! :P

    VálaszTörlés