Képviselő fánk

Judit, amióta csak együtt van velem, Édesapámat születésnapján a kedvenc édességével, a képviselő fánkkal lepi meg. Nem alakult az idén sem másképp.
Szénhidrát napra simán alkalmas, ha nem tejszínes/tejes krémmel töltjük meg, hanem például lekvárral, csoki szósszal, gyümölcspürével.... a lehetőségek tára végtelen.

Képviselő fánk

FONTOS: MINDENT MÉRJÜNK KI PONTOSAN!

22,5 dkg zsír
2, 25 dl víz
2 dkg cukor
1/2 kk. só
22, 5 dkg liszt
8 tojás

Fogjunk egy fazekat, a vizet, sót, cukrot a zsírral felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön addig pirítjuk (kb. 2 perc), amíg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzhelyről, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és kézi mixerrel jól kikeverjük, krémszerű masszát kell kapnunk.
Nyomó-/habzsákba töltjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolra nyomjuk a fánkokat. 30 percig pihentessük. 200fokra előmelegítjük a sütőt. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Sütés közben ne nyissuk ki a tűzhely ajtaját, mert összeesik a tészta!!!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése