Kedvenc levesem

Az első recept, amit szeretnénk megosztani Veletek, az egyik kedvenc levesem. Ráadásul nem csak finom, de rendkívül egyszerűen el is készíthető. Ez az étel pedig nem más, mint a fincsi francia hagymaleves.

Alapvetően fehérje napra tudjuk elképzelni, mivel akkor kéne ugye valamiféle levest is enni, de tulajdonképpen bármilyen napon fogyasztható.

Francia hagymaleves

Hozzávalók:
4 nagy fej vöröshagyma
olívaolaj
1,5 l húsleves (vagy leveskockából főzött)
4 közepes ág kakukkfű
só, bors
(1dl fehérbor)



A hagymát apróra kockázzuk és az olajon aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk ( és beleöntjük a bort). Lassú tűzön felforraljuk és már fogyaszthatjuk is.


Üdv

Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése