Sörös-mézes csülök

Egy igazán férfiaknak való étellel készült Judit a ma esti Bajnokok Ligája meccsre, sörös-mézes csülökkel. Istenien puha és omlós lett, gyakorlatilag levált a csontról. A mellette sülő hagyma, a szaftos kenyérrel nagyon finom volt... összefut a nyál a számban újra és újra.

Sörös-mézes csülök

1 szép nagy hátsó csülök
1 fej fokhagyma
5 fej vöröshagyma
2, 5 dl sör
3 ek. méz
4-5 nagyobb ág rozmaring
10 ág kakukkfű

frissen őrölt bors
1 ek. zsír

A csülköt több helyen a csontig felszúrjuk alaposan besózzuk, borsozzuk. A résekbe fokhagymagerezdeket, friss rozmaringot, kakukkfüvet teszünk. A tepsibe a csülök alátesszük a zsírt, felöntjük a 2,5 dl sörrel, belecsorgatjuk a mézet. Belekarikázzuk a vöröshagymát és belerakjuk a maradék fokhagyma gerezdeket is. Alufóliával lefedve, 160 fokon 2 óráig hagyjuk párolódni, aztán a fóliát leszedve hagyjuk, hogy megpiruljon és ropogós legyen a bőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése