Töltött gomba

Gyors, mégis ízletes fehérje napi étel. Főételként és köretként is megállja a helyét!

Töltött gomba

6 nagy grillgomba
1 nagy szelet kolozsvári szalonna
2dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
reszelt sajt

Apróra kockázzuk a szalonnát. A tejfölbe beletesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A gombákat megmossuk és eltávolítjuk a tönkjüket. Kiolajozott tepsibe tesszük. A gomba fejébe alulra helyezzük a szalonnát és rákanalazzuk a fűszeres tejfölt. Alufóliával letakarva, 20 percre 180fokos sütőbe tesszük, majd a fóliát leszedjük, megszórjuk a gombákat sajttal és további 5 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése