Fahéjas csigakoszorú

Fahéj-mániás vagyok, be kell vallanom. Most viszont megtaláltam az igazán nekem és sorstársaimnak való édességet, kitűnő egy bögre tea (nem diétázóknak tej) mellé. Ráadásul egy órán belül kész is van.

Fahéjas csigakoszorú (30x20as tepsihez)

A tésztához:

40 dkg liszt
5 dkg cukor
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
2 tk. só
10 dkg olvasztott és langyosra hűtött vaj/margarin
15 dkg tejföl/joghurt
150 ml tej

A töltelékhez:
3ek. olvasztott vaj/margarin
10dkg cukor
3 kk. fahéj

A kenéshez:
4ek. tejszín
2 ek. barna cukor (elhagyható, de helyettesíthető is fahéjas cukorral)

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az olvasztott és langyosra hűtött vajat/margarint, a tejfölt/joghurtot és a tejet. Könnyedén összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 30x20cm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát.
A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal, majd a fahéjjal elkevert cukorral egyenletesen megszórjuk. Hosszanti oldalánál kezdve szorosan feltekerjük és 12 (nagyjából) egyforma vastagságú darabra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás mellé tesszük a csigákat, majd megkenjük a tejszínben elkevert barna cukorral és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Tyű, lehet, hogy ritkábban kellene benéznem... Nem teszel jót a kilóimnak, Te lány! :D
    No de sebaj, holnap akkor is ez lesz az uzsi!!!
    Juditom,köszi szépen az ötletet minden fahéj-mániás nevében! :)

    Gyógyulj meg hamar!
    (a méz fahéjjal elkeverve és langyos teába csurgatva lehet, hogy most segítene...)

    Puszillak

    VálaszTörlés
  2. Felhívnám figyelmed, hogy ez egy diétás blog...:P
    Egyébként csak óvatosan vele, mert függőséget okozhat! :D

    Igyekszem gyógyulgatni, ezekkel kúrálom magam: fokhagyma, méz, tea, valamelyik csak segít...:D

    VálaszTörlés