Felesborsó fasírt

Az ötlet egy asszociációból jött még pedig: itt egy negyed csomag felesborsó->a felesborsóhoz jól megy fasírt és bumm meg is volt a recept. Oké, van benne egy tojás, morzsában is megmártóztak, de ennyi nem tehet tönkre egy keményítő napot.

Felesborsó fasírt

125 g felesborsó

bors
1 kk. pirospaprika
1nagy fej vöröshagyma
2 duci fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj

A felesborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de az időhiányban szenvedők le is turmixolhatják, ha már puha), ezután hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk és jól összegyúrjuk. Megformázzuk a fasírtokat, morzsába hempergetjük, majd kevés, forró olajban kisütjük őket.

5 megjegyzés:

  1. úúú, ez jóóóó! kipróbálom!!!

    VálaszTörlés
  2. Milyen az a feles borsó ???

    VálaszTörlés
  3. Valószínűleg sárgaborsóként ismered, de létezik ennek egy zöld fajtája is.

    "A sárga és a zöld felesborsó a hüvelyesek legegészségesebb fajtái. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó vagy sárgaborsó főzelék egy nagyon egészséges étel, amelyet érdemes rendszeresen fogyasztani. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, alacsony glikémiás indexe stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rákosodást."

    VálaszTörlés
  4. Ma mi is kipróbáljuk:) Köszi az ötleted:)

    VálaszTörlés
  5. Nincs mit, remélem ízleni fog! :)

    VálaszTörlés