Karalábé kehely

Ezt sem egy komplikált étel, sőt ez a könnyen háziasítható fajta, azaz mindenki nézze meg mi van otthon és alkosson szabadon! :)
Ezt a változatot nem fűszereztem agyon, mert a párolt répa és a hagyma elég karakteres együtt, de például simán el tudom képzelni, hogy eleve leveskockás vízben főzzük elő a karalábét, fokhagymázzuk, petrezselymezzük az ételt.

Karalábé kehely

1 nagyobb karalábé
1 répa
1 fej vöröshagyma
főtt rizs
só, bors
olaj

A karalábét félbevágjuk és a közepét kivájjuk. Felrakjuk a karalábé kelyheket sós vízben főni, egészen puhulásig főzzük, aztán kivesszük őket. Olajon megpároljuk a felkockázott hagymát, sárgarépát, a karalábé "belsőséget", aztán sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhultak, akkor hozzákeverjük a főtt rizst és megtöltjük a karalábékat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése