Kéksajttal töltött csirkemell tejszínes mártással

Kéksajttal töltött csirkemell tejszínes mártással

500 g csirkemell
15 dkg kéksajt
olaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors

A csirkemelleket középen felszúrjuk, kívül-belül sózzuk és zúzott fokhagymával bekenjük. Feldaraboljuk a sajtot, amivel megtöltjük a húsokat, végül fogpiszkálóval/hústűvel összetűzzük. Felhevítjük az olajat és kérget sütünk a csirkemellekre, majd visszavesszük a lángot és 15 percig lefedve pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk (ha maradt még sajt, azt is beletehetjük) és további 30 percig rotyogtatjuk.

A mártás nagyon finom salátaöntetként is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése