Mississippi szűz ala KaMa

Ezt a receptet a Fregatt Arizona Pub Mississippi steak-je ihlette.

Mississippi szűz ala KaMa


4 szelet szűzérme
4db csirkemáj
250 g gomba
1db kis fej vöröshagyma
2dl vörösbor
só, bors
olaj
vaj
1ág kakukkfű
1ág rozmaring
4 gerezd zúzott fokhagyma
liszt vagy étkezési keményítő

A szűzérméket sózzuk, borsozzuk, bekenjük a fokhagymával és félretesszük.
Felkockázzuk a hagymát, olajon párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk-borsozzuk.
Hideg vajon megsütjük a májakat, ha elkészültek kivesszük a serpenyőből őket, a májas-vajas zsiradékban kérget sütünk a szűzérmékre, majd ízlés szerint átsütjük a husikat. Kivesszük az érméket.
A zsiradékhoz öntjük a bort, hozzáadjuk a kakukkfüvet és rozmaringot, hagyjuk egyet forrni, végül besűrűsítjük a liszttel.
Tálaláskor a hússzeletekre helyezzük a májat, köré tesszük a gombát és meglocsoljuk a mártással.

A képen látható hercegnő burgonyát nem ajánlom fehérje napra, de talán a mellette levő sült birs még belefér a diétába.

Sült birsalma

1 birsalma vagy nagyobb savanykás alma
áfonyalekvár
kakukkfű és/vagy rozmaring
olíva olaj

Az almát kimagozzuk(esetleg meg is hámozzuk) és felkarikázzuk. Egy tepsibe olíva olajat csorgatunk, beletesszük a kakukkfüvet és/vagy rozmaringot. Ráhelyezzük az almakarikákat, a közepükre egy kiskanál áfonyalekvárt kanalazunk. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Tipp: Pecsenye szaftban sütve még finomabb!

2 megjegyzés:

  1. Hmmm...ínyenc falatok! :)
    Ezt én is kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Csak ajánlani tudom ;)

    Még a kényes férfi ízlésnek is megfelel :)

    VálaszTörlés