Pizzás csiga

Nekem nem nagy kedvencem a pizzás csiga, de Attila kedveli, ezért a fahéjas koszorú után megígértem, hogy legközelebb ilyent sütök. Nem tudom, hogy eddig én jártam-e rossz pékségekben, de ez ízlik, nem is kicsit... :)

Pizzás csiga

tésztához:

0,5 kg liszt
1 cs. száraz élesztő
2, 75 dl langyos tej
1/2 ek. só
1 tk. cukor
1 ek. olaj/olvasztott margarin

paradicsomos szószhoz:

2dl sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1tk. cukor

bors
oreganó
bazsalikom
1 babérlevél

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és beleszórjuk az élesztőt. A lisztet megmikrozzuk, elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olajat/margarint és lassan adagolva az élesztős tejet. Egy könnyű tésztát dagasztunk, majd 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a szószt. Az olajon megpároljuk az apróra felkockázott hagymát, hozzáöntjük a paradicsomszószt és fűszerezzük, körülbelül 5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

A duplájára dagadt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a szósszal és a hosszanti oldalától kezdve szorosan feltekerjük. Egyforma nagyságú csigákra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket. Kicsit rakjuk távolabb egymástól, mert sütés közben is dagadnak még. (Az enyémek összenőttek :) ) Kenjük meg a tetejüket tojássárgájával és amíg a sütőt 180 fokra előmelegítjük, addig letakarva hagyjuk pihenni a csigákat. 25-30 perc alatt megsülnek.

Nem diétázóknak javaslom, hogy csempésszenek a szószba kockázott szalonnát/apróra vágott kolbászt és szórják meg a tetejét sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése