Bögrés mákos

Bögrés mákos(30x20as tepsihez)

1 bögre=2,5 dl

1 bögre mák (darálás előtt mérve)
1/2 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre liszt
1 tojás
1 csipet só
2 tk. sütőpor
2 ek. olaj

savanykás lekvár (pl.: málna, ribizli, áfonya)

A cukrot a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a sót, a mákot, az olajat, a palacsintatésztánál sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk. Ezután kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük és 200 fokos sütőben 20 perc alatt (és/vagy tűpróbáig) sütjük.
Rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
Középen félbevágjuk és megkenjük valamilyen savanykás lekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése