Gyors hús

Ez a recept, akkor jön igazán jól, ha ezer más dolgunk van a főzésen kívül, mert szinte semmilyen előkészületet nem igényel és háromnegyed órán belül az asztalon gőzölöghet.

Gyors hús

4 szelet tarja/karaj/csirkemell/pulykamell
4 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek. zsír
4 vékony szelet sonka/szalonna


A húsokat besózzuk, a hagymákat 4-4 darabba vágjuk. Tepsibe tesszük a zsírt, belerakjuk a húsokat, mindegyik tetejére rányomunk 1-1 fokhagyma gerezdet, mellészórjuk a hagymadarabokat és betakarjuk a sonkával/szalonnával. Alufóliával lefedve 180 fokon 15 percig, majd fólia nélkül, hús fajtától függően, további 20-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése