Héjában sült krumpli olajos-ecetes sült paprikával

Kifejezetten sötét, hideg téli napokra ajánlanám, kellemes kis vacsora, aztán irány a hálószoba...

Olajos-ecetes sült paprika

4 db húsos zöld paprika
0,5 dl olívaolaj
1 tk. 20%-os ecet
1 tk. cukor
0,5 dl víz
3 szem feketebors
1 gerezd négybe vágott fokhagyma
5-6 db mustármag vagy 1 kk. mustár


A fűszereket beletesszük egy teatojásba (ha nincs kéznél, akkor legfeljebb utólag leszűrjük az egész cuccot.) Az olajat meglangyosítjuk, belekeverjük a vizet az ecettel, a mustárral, a sóval, a cukorral és belehelyezzük a teatojást. 1-2 percig alacsony lángon melegítjük, de ne forraljuk fel.
A megmosott, SZÁRAZ paprikát 200fokra melegített sütőbe tesszük, addig sütjük amíg a héja hólyagosodni nem kezd. Ezután kivesszük és lehúzzuk a bőrét, tálba tesszük és meglocsoljuk a fűszeres olajjal. Hagyjuk kihűlni.

Héjában sült krumpli

Alaposan megmossuk, szárazra töröljük a krumplikat, 190-200fokos forró sütőbe tesszük. A héja nagyjából 1 óra után kezd felhólyagosodni és kirepedezni, ami azt jelenti, hogy elkészült, de érdemes hústűvel megböködni, hogy valóban átsült-e. Vizes konyharuhával kibélelt tálba rakjuk és jól betakargatjuk, mert így könnyen lejön a héja.

(megjegyzés: a krumpli nagyon finom vajjal, margarinnal, fokhagymás tejföllel és zsírral is, egy kevés ecetes-sós hagymával.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése