Spenóttal és fetával töltött csirkemell

Igen, azt hiszem kijelenthetem, hogy rajongunk a töltött húsokért, most nem számolnám össze, hogy ez hányadik ilyen recept a blogon...

Spenóttal és fetával töltött csirkemell

4 db csirkemell
100g spenót
100g feta/feta jellegű sajt
2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük (, ha frissel dolgozunk, akkor apróra vágjuk), hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a sót (, amivel érdemes csínján bánni a feta sóssága miatt). A fetát feldaraboljuk. A csirkemelleket óvatosan felszúrjuk középen, majd beletömködjük a spenótot és a fetát. Fogpiszkálóval összetűzzük a nyílást. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és szép, piros kérget sütünk nekik, ezután a husikat az olajjal együtt áttesszük egy tepsibe, letakarjuk alufóliával és 190 fokon 30 percig pároljuk.

Egy lábasban a maradék spenótot a fetával összekeverjük és addig melegítjük, amíg a sajt fel nem olvad. Kiválóan szolgál a húsra locsolva, de a nem diétázóknak, ajánlom tésztára öntve is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése