Zöldséges paella

A paella a spanyolok eledele, létezik tengeri herkentyűs, húsos és vegetáriánus változata is. Két dolog azonban nem hiányozhat belőle a rizs és a sáfrány. (Kotányi Sáfrány a nagyobb üzletekben, hipermarketben 240 ft körül beszerezhető). A zöldséges változat tökéletes keményítő napra és olyan zöldséget használhatunk, amit éppen otthon találunk. Minél színesebb, annál jobb, nekem most kifejezetten hiányzott belőle a piros szín.

Zöldséges paella

2 csipet sáfrány
0,75 l húsleves- jó leveskockából is
1 kisebb padlizsán
1 kisebb cukkini
1 paprika
1 fej hagyma
2 gomba
póréhagyma
1 bögre rizs
olaj
bors
(chilipaprika)

A sáfrányt a forró húslevesbe szórjuk és minimum 20 percig állni hagyjuk.
Egy jó nagy serpenyőben, esetemben wokban, felhevítjük az olajat. Először az apróra kockázott vöröshagymát tesszük bele, aztán mehet a feldarabolt padlizsán, cukkini, paprika. Hozzáadjuk a rizst, a felaprított gombát (plusz a feldarabolt chilit) és egy-két percig együtt pirítjuk a zöldségekkel. Hozzáöntjük a sáfrányos alaplét, megborsozzuk, majd közepes lángon addig rotyogtatjuk, amíg a rizsről lefő az alaplé. (Ha nem elég puha a rizs, akkor adjunk még hozzá levet). Végül karikázzunk rá póréhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése