Friss zöldfűszeres-sajtkrémes pulykamell sült újhagymával

Itt a tavasz, a zöldfűszerek végre kikerülhettek a teraszra és hozhatják friss, üde hajtásaikat. Végre!!! :)
Ennél a receptnél mindenki olyan friss fűszernövényt használ, amilyen éppen "terem" és/vagy szeret.

Friss zöldfűszeres-sajtkrémes pulykamell sült újhagymával

4 szeletelt enyhén kiklopfolt pulykamell szelet
1 tömb natúr sajtkrém
1 csokor friss zöldfűszer (jelen esetben: petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, metélőhagyma)
6-8 szál újhagyma
3 szelet húsos szalonna
olívaolaj
só, bors
2 gerezd fokhagyma

Felkockázzuk a szalonnaszeleteket. A natúr sajtkrémbe belekeverjük az apróra vágott növényeket. A hússzeleteket sózzuk-borsozzuk és megkenjük zúzott fokhagymával. Rákenjük a fűszeres sajtkrémet, beleszórunk néhány szalonna kockát, feltekerjük és hústűvel/fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a tekercseket megpirítjuk, kiolajozott sütőben, fólia alatt, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
A serpenyőben maradt olajba beletesszük a maradék a szalonnakockákat, kicsit kisütjük a zsírját, beledobjuk a félbevágott újhagymákat, 1-2 perc alatt átforgatjuk és forrón tálaljuk a hús mellé .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése