Gerslis leves

Először is köszönöm Katja barátnőmnek, hogy kommentelt egyet, mert így eszembe juttatta, hogy posztoljam az újabb árpagyöngyös receptjeimet... Elfelejtettem, mea culpa.

Ennek a nem túl fotogén, de finom levesnek az egyik pozitívuma, hogy a leveszöldségek ízlés szerint változtathatóak benne.

Savanyú gerslis leves

1/2 bögre gersli
1 kisebb felkockázott cukkini
2 felkarikázott sárgarépa
1 fej apróra kockázott vöröshagyma
2 kk. pirospaprika

bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. 20%-os ecet

Az olajon megpároljuk a felkockázott hagymát. A gerslit leöblítjük, majd lecsepegtetjük és a hagymához adjuk. Alaposan elkeverjük, hogy mindenhol érje zsiradék, ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a sárgarépát és felöntjük 3 bögre vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor az árpagyöngy megpuhult, akkor hozzáadjuk a cukkini kockákat, hagyjuk egyet forrni, végül keverjük hozzá az ecetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése