"Nevenincs" töltött cukkini

Ez is gerslis recept, bár igaz, hogy csak azért került bele az árpagyöngy, mert túl kevésnek találtam a lencsét...

"Nevenincs" töltött cukkini

2 cukkini
50g lencse
50g gersli
1 fej felkockázott vöröshagyma
5db vékony szeletekre vágott/zúzott/reszelt fokhagyma
1 chili paprika
100g paradicsompüré
só, bors, szárított kakukkfű
(1 tk. cukor)


A lencsét puhulásig főzzük, félretesszük. A gerslit leöblítjük, zsiradékban alaposan megforgatva, 1 dl vízzel felöntve és a chili paprikát hozzáadva megfőzzük.
A cukkinikat meghámozzuk, félbevágjuk és a középen kivájjuk.
A kivájt cukkini darabokat apróra vágjuk, belekeverjük a gerslibe, ehhez hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a lencsét. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, a szárított kakukkfüvet (és a cukrot). Megtöltjük vele a cukkiniket és 180 fokon 15 percig sütjük alufólia, majd újabb 15 percig anélkül..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése