Töltött padlizsán

Végre normálisabb áron lehetett a héten padlizsánhoz jutni, legalábbis a Lidlben akciós volt... ezért jól be is spájzoltam belőle, ki tudja mikor lesz ilyen legközelebb?! :)
A padlizsán remek húspótló, ezért is tökéletes keményítő napra még egy húsfaló férfinak is.

Töltött padlizsán


2db padlizsán
1/2 bögre rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paradicsom

bors
oreganó
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
olívaolaj

A rizst feltesszük a leveskockás vízben főni.
A padlizsánokat félbevágjuk, megsózzuk és 150 fokos sütőbe 10 percre betesszük. Ezután kikaparjuk a húsát, óvatosan, hogy a bőre ne sérüljön.
Felkockázzuk a hagymát és olajon megpároljuk, közben feldaraboljuk a paradicsomot, a padlizsán belsőt, majd hozzáadjuk a hagymához. Megfűszerezzük, belepasszírozzuk a fokhagymát és hozzákeverjük a főtt rizst is. (Kóstoljuk meg, elég ízes-e.)
A tölteléket belekanalazzuk a padlizsán héjába, olívaolajjal kikent tepsibe tesszük és 15 percig 180 fokon sütőben összeérleljük.

Update: A fűszerek helyett, használhatunk görög fűszerkeveréket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése