Zöldséges tepsis krumpli

Gyorsan kellett cselekednem, mert a krumpli csírázni kezdett, a cukkini meg vészesen közeledett a "már használhatatlan" állapothoz. Íme a végeredmény:

Zöldséges tepsis krumpli
(2 max. 3 személyes adag)

( héjastul) 0,5 kg krumpli
2 db cukkini
2db paradicsom
1 cs. újhagyma

2 gerezd fokhagyma
1 ek. zsír
olívaolaj

A krumplit héjastul feltesszük főni.
A cukkinit és a hagymát megpucoljuk. Felforrósítjuk az olajat, belepasszírozzuk a fokhagymát, majd megpirítjuk benne a karikákra vágott cukkiniket.Hozzáadjuk a félbevágott hagymát, a paradicsom karikákat és lehúzzuk a lángról.
A főtt krumplikat meghámozzuk, kizsírozott tepsibe karikázzuk és megsózzuk, erre terítjük rá a zöldségeket (akár össze is forgathatjuk egymással), meglocsoljuk a cukkinis olajjal és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése