Csokis-áfonyás molnárka

Csokis-áfonyás molnárka

15 dkg méz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 ek. tej
3 tojás
1 tk. fahéj
1 kk. kardamom
1 csipet szerecsendió
1 citrom héja és leve
25 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk. sütőpor
5 dkg áfonya (de mazsolával is finom)
áfonyalekvár
20 dkg étcsoki

Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve felmelegítjük a mézet a cukorral, a vajjal, a tejjel. Ezután habverővel keverjük bele a tojásokat és a citromlét.
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a kakaót,a fahéjat, a kardamomt és a szerecsendiót keverjük össze és apránként adjuk a tojásos masszához. Végül keverjük bele az aszalt áfonyát és a citromhéjat.
A masszát muffin formákba lapátoljuk és 190 fokosra előmelegített sütőben kb. 20percig vagy tűpróbáig sütjük.
A süteményeket sütés után azonnal kiborítjuk a formákból és fejjel lefelé (azaz a lapos felével felfelé) hagyjuk kihűlni.
A lekvárt kicsit megmelegítjük és egy-egy teáskanálnyi lekvárt kanalazunk a sütikre.
Vízgőz felett, állandó keverés közben felolvasztjuk a csokoládét és a lekváros molnárkákat bevonjuk vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése