"Ghostchilis" hidegtál

Egy kedves követőnknek, Ghostchili-nek ajánlanám, hiszen az ő bejegyzését olvasva álltam neki tojást meg paradicsomot tölteni. Külön köszönet azért, hogy reklámozza a blogot mindenféle fórumon! :)
Ezek mind gyorsan és könnyen elkészíthető apróságok sajttálak, hideg sültek mellé.


Avokádókrém (paradicsom, paprika, tojás töltéséhez, de szénhidrát napon pirítóshoz is jó)

1 db érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
1/2 citromleve

bors

Az avokádó belsejét kikanalazzuk, meglocsoljuk a citromlevével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát sózzuk-borsozzuk és vagy összeturmixoljuk vagy villával összetörjük.

Mustáros-tejfölös krém (paradicsom, paprika, tojás töltéséhez)

2 ek. mustár
4 ek. tejföl
4 db főtt tojás sárgája

fehérbors
chili
snidling

A főtt tojássárgákat villával összetörjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, az apróra vágott snidlinget, fűszerezzük és csomómentesre keverjük.

Zöldfűszeres sajtkrém (paradicsom, paprika, tojás töltéséhez)

100 g natúr sajtkrém
snidling
petrezselyem
2 főtt tojássárgája
2 ek. tej/tejszín
1 gerezd fokhagyma

bors

A sajtkrémet kikeverjük a tejjel/tejszínnel, hozzáadjuk a főtt sárgákat, az apróra vágott snidlinget, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk és simára keverjük.

3 megjegyzés:

  1. Juuuuuuuuuuuuuuuuj, repes a kicsi szívem! Amint fehérje napom lesz, meg is kreálom mindet. Még sosem ettem avokádót, nagyon kíváncsi leszek rá. Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))

    VálaszTörlés
  2. Amúgy látom, termékeny napjaid voltak, már ami a recept írást illeti. Kicsit valóban fura ez a narancsos-mentás karfiol, de lehet, hogy egyszer kipróbálom majd. Csak agyban el kell vonatkoztatnom...:)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen, remélem ízleni fog! :)

    VálaszTörlés