Kelkáposzta tekercs

Na, ez egy igen laktató keményítő napi recept, kettőnél több egy étkezésnél nem megy le... :)
Akinek hiányzik belőle a hús, az tegyen bele lecsöpögtetett, felkockázott füstölt tofut.

Kelkáposzta tekercs (4 db-hoz)

8 db kelkáposztalevél
1/2 tk. szódabikarbóna
2 babérlevél

bors
olaj
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 bögre rizs
1 leveskocka
2 szál sárgarépa
1 csokor újhagyma
1/2 dl sűrített paradicsom
( az íze kedvéért néhány szalonnabőrke)

A kelkáposztaleveleket forrásban lévő szódabikarbónás- babérleveles-sós vízben 10 percig főzzük, aztán lecsöpögtetjük.
A rizst feltesszük a leveskockával főni.
A répát meg az újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon megpároljuk. A zöldségeket hozzákeverjük a főtt rizshez, majd beleöntjük a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A leveleket szétterítjük, rákanalazunk a töltelékből és szépen feltekerjük. (Minden tekercsnél 2 levelet használtam.)
Egy olajozott hőálló tálba fektetjük a tekercseket (rátesszük a szalonnabőrkéket) és 200 fokos sütőben alufólia alatt 30 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése