Pepperonata

A pepperonata az olaszok lecsója. A legnagyobb különbség a lecsóink közt, hogy a pepperonata húsmentes. Az olívaolaj-kapribogyó-balzsamecet hármasától válik igazi mediterrán étellé.

Pepperonata

2 fej vöröshagyma
1 kg sárga és piros kaliforniai paprika-én tettem bele zöldet is, úgy még színesebb :)
250g hámozott, darabolt konzerv paradicsom
olívaolaj

bors
1,5 ek. cukor
1 ek. kapribogyó
2 ek. balzsamecet

Felszeleteljük a hagymát, alacsony lángon megpároljuk az olívaolajban, majd hozzáadjuk a paradicsomot (a leve is mehet bele), a sót és a (frissen őrölt) borsot. 15 percig főzzük. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és fedő alatt, alacsony lángon 25 percig rotyogtatjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a leöblített kapribogyót, majd további 25 percen át főzzük. A főzés befejezése előtt 2-3 perccel keverjük bele a balzsamecetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése