Pizza ihlette csirke

Ki evett már eredeti olasz pizzát? Arra gondolok, amin csak szósz, mozzarella, friss bazsalikom és maximum prosciutto van. Aki talján földön jár, semmiképpen ne hagyja ki ezt a remeket, mert összehasonlíthatatlan az általunk pizzának hívott mindenfélével megpakolt tésztadarabbal...
Na, de mi köze a pizzának egy fehérje napi ételhez? Az ötletet adta egy könnyed ételhez.

Pizza ihlette csirke

4 szelet csirkemell
6-7 levél friss bazsalikom
oreganó
só, bors
olívaolaj
8 db közepes nagyságú paradicsom
mozzarella
2 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
4 szelet (prosciutto híján) feketeerdő sonka

A paradicsomot felkockázzuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, fűszerezzük, beletépkedjük a bazsalikom leveleket és adunk hozzá kb. fél deci olívaolajat. Ezzel a "páccal" alaposan bekenjük a csirkemelleket, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben felforrósítunk olívaolajat és a lecsöpögtetett csirkemelleket megpirítjuk. Ezután egy kiolajozott tepsibe fektetjük a húsokat, mindegyik tetejére egy félbevágott újhagymát és egy szelet sonkát teszünk. Alufólia alatt 180 fokon 20 percig pároljuk. Az alufóliát eltávolítjuk és egy-egy szelet mozzarellát rakunk a sonkára, 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Abban a serpenyőbe, amiben a csirkemelleket megpirítottuk, öntsük bele a paradicsomos "pácot" és 4-5 percig közepes lángon hagyjuk rotyogni. Kiváló köret a hús mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése