Tésztamentes Wellington szűzpecsenye

Ál-Wellingtonnak is hívhatnám, hiszen bélszín helyett "csak" szűzpecsenyét használtam és még a tészta réteget is lespóroltam róla...de nevezhetném kifordított töltött húsnak is. Végül is mindegy mi a neve, a lényeg, hogy finom, omlós husi van belül és nagyon ízletes gombás massza öleli körbe.
Ja, és igen tudom, hogy a Wellington belül rózsaszín, az enyém nem véletlenül jól átsült. Aki jobban szereti nyersebben, az csökkentse a sütési időt :)

Tésztamentes Wellington szűzpecsenye

50 dkg szűzpecsenye
250 g gomba
5 dkg felkockázott szalonna/bacon
1 hosszú póréhagyma
2 tojás
3-4 szál petrezselyem
1 csokor snidling
olívaolaj

bors

A hús minden oldalát felhevített olajban megpirítjuk. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük át egy tepsibe, sózzuk-borsozzuk, alufóliával letakarva tegyük 180 fokos sütőbe 15 percre.
Ezalatt a serpenyőbe tegyük bele a szalonnát, a felszeletelt gombát, a felkarikázott póréhagymát és pirítsuk meg. Tegyük az egészet turmixgépbe, üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, petrezselymet és turmixoljuk össze.
Vegyük ki a húst a sütőből, vonjuk be jó vastagon a gombás masszával, majd tegyük vissza sülni, akkor van kész, ha a teteje el kezd pirulni. (Kb. 20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése