Ecetes padlizsánsaláta

Egyszerű fokhagymás-ecetes öntettel nyakon löttyintettem a sült padlizsánt, jó lett. :)
Egyébiránt mi ezt a dresszinget használjuk a zöld salátához is.

Ecetes padlizsánsaláta

1 nagy padlizsán
görög fűszerkeverék
olívaolaj

4-5 gerezd fokhagyma
1/2 dl 10%os ecet
1/2 dl víz
1/2 dl olaj
1 ek. cukor


A padlizsánt karikázzuk fel és szórjuk meg alaposan görög fűszerkeverékkel. Olívaolajjal kikent tepsibe fektessük a padlizsán karikákat és 200 fokon 20 percig süssük.
A vékonyra szeletelt fokhagymát futtassuk meg az olajban. A vízben keverjük el a cukrot, a sót és az ecetet. Adjuk a fokhagymás olajhoz és hagyjuk hűlni.
Egy mélyebb tálba rakjuk át a padlizsánokat és öntsük le az ecetes dresszinggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése