Édes-savanyú tarjacsíkok

Édes-savanyú tarjacsíkok

500 g tarja
4 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek. szójaszósz
2 ek. sűrített paradicsom
1 ek. borecet
1 ek. méz
olaj
1 ek. étkezési keményítő
1 dl húsleves
1/2 kk. Erős Pista
1 kk. kínai ötfűszer-keverék (egyenlő arányú őrleménye a csillagánizsnak, fahéjnak, szegfűszegnek, édesköménynek és szecsuáni borsnak)

Olajat hevítünk a wokban. Beleszórjuk a vékony csíkokra vágott tarját és a legmagasabb lángon megpirítjuk-pároljuk a saját levében. Addig hagyjuk a húst benne, amíg a leve el nem forr. Ezután kivesszük a húscsíkokat és helyükre berakjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát pirítsuk meg.
A keményítőt keverjük el a húslevesben és adjuk a hagymához, ízesítsük a szójaszósszal, a mézzel, az Erős Pistával, a sűrített paradicsommal és a kínai ötfűszer-keverékkel. Tegyük vissza a húst és egyet forraljunk rajta, végül adjuk hozzá az ecetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése