Eper krémleves lime-os-mentás habbal

Na, ehhez aztán nem kell nagy főzőtudomány, mert a leveshez elég egy turmixgép vagy botmixer, a habhoz sem kell több egy robotgépnél vagy habverőnél.
Egy kérdés merül fel: előételként vagy desszertként tálaljuk? :D (Nos, a kép nem lett túl guszta, nagyon kapkodtam a fényképezésnél, ha legközelebb összedobom, akkor majd kicserélem)

Eper krémleves lime-os-mentás habbal

500 g eper
250 ml tejszín
100 ml tej
méz/szőlőcukor- amennyiben nem elég édes az eper
3 tojásfehérje
1/2 lime reszelt héja
1 nagy mentalevél

Az epret leturmixoljuk a tejszínnel és a tejjel , ha kell ízesítjük mézzel vagy szőlőcukorral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belereszeljük a lime héját és hozzáadjuk az apróra vágott mentát, majd egy kanállal lobogó vízbe szaggatjuk és megfőzzük. (Pont úgy, mint a madártejnél) A galuskákat leszűrjük, és a leves tetejére helyezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése