Epres Charlotte torta

Életem első Charlotte tortája, bár már jó ideje kacérkodtam vele. És, hogy milyen lett? Panasz nem érkezett, ellenben "kérek még" igen.

Epres Charlotte torta

7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. cukor
7 ek. víz
1 zacskó sütőpor

eperlekvár
250 g eper
1 eper konzerv (Pl.: Tescoban 250Ft)
2-3 ek. cukor
1-2 ek. kakaópor
1 citrom reszelt héja és leve
20 db babapiskóta

Első lépésként begyújtjuk a sütőt (kb. 180 fok), hogy felmelegedjen, mire a tészta kész. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.

Szétválasztjuk a tojásokat. Felverjük a fehérjéket, hozzáadjuk a cukrot. Kemény habbá verjük.
A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, vízzel, a sütőporral és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, hozzákeverjük a tojásfehérjét.
Beleöntjük a tésztát a tepsibe, kicsit a munkaasztalhoz kocogtatjuk, hogy a buborékok feljöjjenek, majd betoljuk a sütőbe, 10-15 perc alatt megsütjük.
Kiborítjuk egy tiszta konyharuhára és még melegen feltekerjük.
Ha kihűlt megkenjük a lekvárral és szorosan feltekerjük. Minimum félórát pihenni hagyjuk.

Felkarikázzuk a roládot és kibéleljük vele egy tál alját és oldalát, igyekezzünk minél szorosabban egymáshoz nyomni a szeleteket.

A babapiskótákat meglocsoljuk az eper konzerv levével, hozzáadjuk a konzerv epret, a citrom reszelt héját és levét, a kakaóport majd alaposan összekeverjük (, ha nem elég édes adjunk hozzá cukrot). A maradék roládot vágjuk apróbb kockákra és keverjük azt is hozzá. Töltsük ki a torta belsejét ezzel a masszával.

Mossuk meg, csöpögtessük és csumázzuk le az epreket és nyomjuk bele a masszába az összeset, végül a tetejére tegyünk még babapiskótát, hogy megfordítva biztos talpakon álljon. Tegyük egy órára hűtőbe. Borítsuk egy tányérra és hagyjuk egy újabb órát a hűtőben állni, így az alulra került babapiskóta is kellemesen megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése