Füstölt sajtos gombaleves

Igen, nem véletlen ez a rengeteg gombás recept, kicsit besokalltam vele a pénteki vásárlásnál...
Na, mindegy...
Ez most tényleg olyan leves, ami kizárólag a "maradékok" vagyis ami a hűtőben, egy ideje raboskodó alapanyagok felhasználásával készült.

Füstölt sajtos gombaleves

250g gomba
1 vöröshagyma
10 dkg füstölt sajt
10 dkg natúr tömlős sajt
2 dl sűrített paradicsom
1 db leveskocka
1/2 kk. Erős Pista
(Jalapeno paprika)
olaj

Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, hagyjuk levet ereszteni. Felöntjük 5 dl vízzel, ízesítjük a leveskockával , ha felforrt belekeverjük a natúr krémsajtot, az apróra kockázott füstölt sajtot, az Erős Pistát és a sűrített paradicsomot. Addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad benne.
(Jalapeno paprikával tovább ízesíthetjük.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése